Jump to content


Photo

Reshade/SweetFX Help


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Judge_Holden

Judge_Holden
  • Member
  • Posts: 6

Posted 16 November 2016 - 00:49

Hi all

 

I'm ready to try out Reshade/SweetFX for my game, so I clicked on the Reshade + SweetFX 2.0 link. On the page however, it says that Reshade + SweetFX is "deprecated" and that Reshade 3.0 is recommended.  Which one should I use, Reshade 3.0, or Reshade + SweetFX 2.0? Or is there another combination, like Reshade 3.0 + SweetFX 2.0?

 

Thanks


  • 0

#2 Blitzen

Blitzen
  • Founder
  • Posts: 1036
  • Location:Seattle,Washington

Posted 17 November 2016 - 20:55

I'm interested in this as well.In Winter maps I find myself "snow blind much of the time , but particularly in landings & takeoff when the edges of the runway are nearly impossible to see.


  • 0

#3 VBF-12_Stick-95

VBF-12_Stick-95
  • Founder
  • Posts: 1567
  • Location:US

Posted 17 November 2016 - 22:07

I have Reshade v2.0.3f1.  I tried v3.04 but could not get it to work.  There is another thread somewhere on this.


  • 0

It's only a game...  It's only a game...  It's only a... damn it.

New system 08/16 - i7 6700K @ 4.6GHz, GTX1070SC ACX 3.0 8GB, 16GB DDR4 3000MHz, ASUS Z170-A ATX mobo, Windows 10

30284612591_3787866a3c_m.jpg   PACIFIC THEATER  29752931474_6ac9ec5dd3_m.jpg


#4 Jade_Monkey

Jade_Monkey
  • Founder
  • Posts: 3727

Posted 17 November 2016 - 22:39

I used Reshade 3 and works well for me. It's easy to install and you can make all modifications in-game, so you see all the changes.

 

After installing, you will be asked if you want to download the FX. Say yes.

After you play around with the effects that you like, I recommend deleting the ones you aren't using. It will speed up the loading time of the game significantly.

 

To be exact, only delete the files that end in ".fx" and not the ones ending in ".fxh".

They should be in this folder:  IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\bin\game\reshade-shaders


  • 0

i7 7700k  | GTX 1080 Ti |   16GB Corsair Dominator DDR4  |  LG 34UM95 3440x1440 | HTC Vive | TrackIR 5  |  Saitek X-55 HOTAS  |  MFG Crosswind graphite pedals


#5 Judge_Holden

Judge_Holden
  • Member
  • Posts: 6

Posted 18 November 2016 - 01:20

I used Reshade 3 and works well for me. It's easy to install and you can make all modifications in-game, so you see all the changes.

 

After installing, you will be asked if you want to download the FX. Say yes.

After you play around with the effects that you like, I recommend deleting the ones you aren't using. It will speed up the loading time of the game significantly.

 

To be exact, only delete the files that end in ".fx" and not the ones ending in ".fxh".

They should be in this folder:  IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\bin\game\reshade-shaders

 

I'll try that, thanks


  • 0

#6 DD_APHill

DD_APHill
  • Founder
  • Posts: 47
  • Location:USA

Posted 06 January 2017 - 06:44

Jade_Monkey

What effects do you use? The list is long and somewhat bewildering.

Thanks


  • 0

#7 Bando

Bando
  • Founder
  • Posts: 1438
  • Location:A Dutchman living in Germany.

Posted 06 January 2017 - 09:57

If you use this for the first time, I'd load all the effects in and one by one try them out.

In game you can see the effects immediately, so it'll take some minutes, but then you'd have the exact thing you need.

After that you know for all subsequent games what you need.

All it takes is some time.


  • 0

System specs:

Spoiler

#8 DD_APHill

DD_APHill
  • Founder
  • Posts: 47
  • Location:USA

Posted 06 January 2017 - 15:03

Thanks Bando, I will try that. Makes perfect sense. Probably why I didn't think of it! LOL!


  • 0

#9 ChiefWH

ChiefWH
  • Member
  • Posts: 2072

Posted 06 January 2017 - 16:19

Interesting, I've juts loaded this, so far I'm trying it with:

Colourfulness
Selective sharpen
HDR

I've reduced the HDR a bit through the manual settings.
  • 0

a.k.a. Pinko, but now back to the original ChiefWH username.


#10 DD_Arthur

DD_Arthur
  • Founder
  • Posts: 2186
  • Location:South West England

Posted 06 January 2017 - 16:42

What effects do you use? 

 

 

Hi AP .   I've just started with Reshade 3 and boy does it have options! :o:

 

At the moment I'm only using two.  They are SMAAFX and Vibrance.  It does this to my game;

 

 

youtube.com/watch?v=HQyb4lILaQY

 

SMAAFX settings are;

 

Detection type = Colour Edge Detection

 

Edge detection threshold = 0.200

 

Max search steps = 50

 

Max search steps diagonal = 6

 

Corner rounding = 5

 

Vibrance settings are;

 

Vibrance 0.600

 

RGB balance = all three on 1.000

 

Being a DangerDog, I've so far managed to avoid reading the instructions :)

 

Hope this helps :salute:   


  • 1

#11 ChiefWH

ChiefWH
  • Member
  • Posts: 2072

Posted 06 January 2017 - 17:03

Hi AP .   I've just started with Reshade 3 and boy does it have options! :o:
 
At the moment I'm only using two.  They are SMAAFX and Vibrance.  It does this to my game;
 
 

youtube.com/watch?v=HQyb4lILaQY
 
SMAAFX settings are;
 
Detection type = Colour Edge Detection
 
Edge detection threshold = 0.200
 
Max search steps = 50
 
Max search steps diagonal = 6
 
Corner rounding = 5
 
Vibrance settings are;
 
Vibrance 0.600
 
RGB balance = all three on 1.000
 
Being a DangerDog, I've so far managed to avoid reading the instructions :)
 
Hope this helps :salute:


Being a copy-cat I'm going to try yours!
  • 0

a.k.a. Pinko, but now back to the original ChiefWH username.


#12 DD_Arthur

DD_Arthur
  • Founder
  • Posts: 2186
  • Location:South West England

Posted 06 January 2017 - 17:16

Please do! :salute: .  

 

I'm interested in the sharpening features as I've used Lumasharpen to good effect in RoF but in BoS it just does not seem subtle enough.  Must have a look at Selective Sharpen.


  • 0

#13 DD_APHill

DD_APHill
  • Founder
  • Posts: 47
  • Location:USA

Posted 06 January 2017 - 21:24

Thanks Arthur,

I will try you settings. I have reloaded the program a bunch of times now.It is fun to play with and there are so many settings that I could play around with it until the turn of the century and still have more testing to do.

Here is what I am using right now (of course that is going to change ) Please keep me updated on whatever you may settle on.

It really is a good program, Its  the only one I have been able to get to work with BOS.

 

KeyCurves=0,0,0,0
KeyFXAA=0,0,0,0
KeyLumaSharpen=0,0,0,0
KeyHDR=0,0,0,0
KeyVibrance=0,0,0,0
Techniques=LumaSharpen,Vibrance,Curves
KeyLiftGammaGain=0,0,0,0
KeyTonemap=0,0,0,0
 
[Vibrance.fx]
Vibrance=0.200000
VibranceRGBBalance=1.000000,1.000000,1.000000
 
[Curves.fx]
Mode=2.000000
Formula=0.000000
Contrast=0.650000
 
[FXAA.fx]
Subpix=0.000000
EdgeThreshold=0.166000
EdgeThresholdMin=0.000000
 
[Tonemap.fx]
Gamma=1.050000
Bleach=0.000000
Defog=0.000000
Exposure=0.000000
Saturation=1.000000
FogColor=0.000000,0.000000,0.003922
 
[HDR.fx]
HDRPower=1.100000
radius1=0.793000
radius2=0.870000
 
[LiftGammaGain.fx]
RGB_Lift=0.980000,0.960000,0.970000
RGB_Gamma=1.030000,1.030000,1.030000
RGB_Gain=0.980000,0.980000,1.000000
 
[LumaSharpen.fx]
sharp_strength=1.200000
pattern=1.000000
sharp_clamp=0.035000
offset_bias=1.000000
show_sharpen=0.000000

  • 0

#14 VBF-12_Stick-95

VBF-12_Stick-95
  • Founder
  • Posts: 1567
  • Location:US

Posted 07 January 2017 - 05:59

I use ReShade v3.05.  Here is a post showing my settings and screenshots.

 

https://forum.il2stu...eetfx/?p=427467


  • 0

It's only a game...  It's only a game...  It's only a... damn it.

New system 08/16 - i7 6700K @ 4.6GHz, GTX1070SC ACX 3.0 8GB, 16GB DDR4 3000MHz, ASUS Z170-A ATX mobo, Windows 10

30284612591_3787866a3c_m.jpg   PACIFIC THEATER  29752931474_6ac9ec5dd3_m.jpg


#15 DD_APHill

DD_APHill
  • Founder
  • Posts: 47
  • Location:USA

Posted 07 January 2017 - 22:24

12.OIAE_Stick-95

 

Wow, those look great! I didn't realize that there was a 3.5. I will give your settings a try. Thanks for posting your settings.


  • 0

#16 Bando

Bando
  • Founder
  • Posts: 1438
  • Location:A Dutchman living in Germany.

Posted 07 January 2017 - 22:52

It's at 3.06 at the moment.


  • 0

System specs:

Spoiler

#17 ChiefWH

ChiefWH
  • Member
  • Posts: 2072

Posted 07 January 2017 - 22:53

I love this programme!

 

Simply because of the vibrance one, I only have it set at 0.200 but it really makes the colours so much better for my eyes/monitor!

 

I'm also trying the motion blur because I'm not totally adverse to the effect, just it is too heavy on the in-game version, here you can make it as mild as you like.

 

Thanks for this thread!


  • 0

a.k.a. Pinko, but now back to the original ChiefWH username.


#18 Hartigan

Hartigan
  • Founder
  • Posts: 82

Posted 14 April 2017 - 13:20

Hello guys! Check out this profile for reshade 3.07 . Copy to bin/game and select from reshade ingame program

This makes graphics look sharpen and reduce blurry effect. No fps impact..



Download effects when reshade installer asks.
Make sure lumasharpen, tonemap, curves and vibrance are selected

http://s000.tinyuplo...220831580039170

I use Insert to switch on/off and " numpad / " to select menu. It´s highly recommended to disable sharpen from game setup   :) you may want to change gamma correction from game setup because My monitor is set to theater mode (ASUS) its a little bit darken than usually


Edited by Hartigan, 15 April 2017 - 10:05.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users