Jump to content

The new web review about Battle of Moscow (Polish)

Recommended Posts

Posted (edited)

FYI.

Hello, nice to inform You that I finished the new story about the latest IL-2 Sturmovik addon: Battle of Moscow.

BoMil2review.jpg

The review is in Polish (sorry) but if You want You can use Google translator button (left, top corner).

il2bom_85m.jpg il2bom_121m.jpg il2bom_143m.jpg il2bom_127m.jpg

It's a long story and many (more than 100) screenies also. Regards.

http://yoyosims.pl/

Direct link: http://yoyosims.pl/il-2-battle-moscow

btw. yoyosims.pl is the main webservice about aviation simulators in Poland (and very popular here), run from 2001 + big Forum also.

Edited by YoYo
  • Upvote 3
Posted (edited)

Hi,

Direct link leads to FSX/P3D: Pitts Special (SibWings).

Here is the correct link: http://yoyosims.pl/il-2-battle-moscow

Anyway, review looks good. Nice sreenshots!. thanks

Edited by Voidhunger
=362nd_FS=Hiromachi
Posted

Świetna recenzja Yoyo, podoba mi się że starałeś się zwrócić uwagę na wszystkie aspekty co sprawia że jest ona dość kompleksowa. Naprawdę fajny materiał. 

[End of Polish jabbering :) ]

VBF-12_Stick-95
Posted

Can't speak, read or write Polish BUT it certainly looks like a good in depth review.  Great screen shots and a 4.75 out of 5 score to boot.

Posted (edited)

Świetna recenzja Yoyo, podoba mi się że starałeś się zwrócić uwagę na wszystkie aspekty co sprawia że jest ona dość kompleksowa. Naprawdę fajny materiał. 

[End of Polish jabbering :) ]

Oooo Polska! Dzięki za dobre słowo i cieszę się, że się podoba!

[Thx for good words and I enjoy that You like it]  :biggrin:

... and a 4.75 out of 5 score to boot.

The main problem it's a still this kind of non-personalized campaign but 1CGS works on this and if it will be (as it was in DD) like in RoF style - will be great!

Maybe we will see also DLC for future campaign (more fictionalized), why not?

Edited by YoYo
Posted

Hi Yoyo!

thank you for this review! good job! this has to be done!

I hope it will bring more players!

Posted

Śnieg i deszcz jest jak najbardziej dostępny w BOS/BOM.

Posted

Bardzo dobra recenzja, kompletna i rzeczowa. Kilka drobnych literówek, plus błędy ortograficzne (odsuwana, przesuwające) psują, niestety, ogólne wrażenie. Nawet "misje z defaultu" i inne naleciałości (oczywiście wiem, że niektórych rzeczy lepiej nie tłumaczyć, ale chyba nie należą do nich "domyślne misje") nie przesłaniają jednak dogłębnej wiedzy autora na temat opisywanego symulatora. Świetnie również, że autor nie używa dość często spotykanego u polskich recenzentów stylu "wiem wszystko najlepiej", szczególnie chętnie stosowanego przy produkcjach ze wschodu. 

Posted (edited)

Bardzo dobra recenzja, kompletna i rzeczowa. Kilka drobnych literówek, plus błędy ortograficzne (odsuwana, przesuwające) psują, niestety, ogólne wrażenie. Nawet "misje z defaultu" i inne naleciałości (oczywiście wiem, że niektórych rzeczy lepiej nie tłumaczyć, ale chyba nie należą do nich "domyślne misje") nie przesłaniają jednak dogłębnej wiedzy autora na temat opisywanego symulatora. Świetnie również, że autor nie używa dość często spotykanego u polskich recenzentów stylu "wiem wszystko najlepiej", szczególnie chętnie stosowanego przy produkcjach ze wschodu.

Thank You!

btw. (in Polish)

Nie ma problemu by zwracać mi uwagi na ew. błędy ort. itp. Niestety nie wszystko da radę wyłapać, a Word czasem coś zaokrągli i wstawi i pomimo czytania ponownego czasem coś tam może umknąć (te co podałeś już poprawione). Dzięki!

Edited by YoYo
Posted

To się nazywa szybka reakcja! Powodzenia w dalszym prowadzeniu yoyosims.pl, na który codziennie zaglądam!