Jump to content


Photo

Air Combat Tutorials, TIR Profile, G940 controls, & SweetFX - Updated 28 Dec 2016


  • Please log in to reply
329 replies to this topic

#41 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 24 February 2014 - 13:03

What FFB settings are you using?In game and profiler.Thanks

In-game is max and the windows settings are all 40% in the "force feedback" section, and 20% for "spring centering."


  • 0

Signature.png

 


#42 Nufsed

Nufsed
  • Founder
  • Posts: 21
  • Location:Essex UK

Posted 24 February 2014 - 13:41

New TIR profile is fantastic, thanks mate.


  • 0

#43 3ra_kiki

3ra_kiki
  • Founder
  • Posts: 4

Posted 25 February 2014 - 21:08

Thanks for the video and the profiles Requiem, especially these last, beginning to go crazy to not get everything to work properly.


  • 0

#44 Mastermariner

Mastermariner
  • Founder
  • Posts: 586
  • Location:Bangkok

Posted 26 February 2014 - 06:28

Thank you.

 

Good work

 

Master


  • 0

“Write in such a way as that you can be readily understood by both the young and the old, by men as well as women, even by children.” Ho Chi Minh
AMD FX8320 3.5 Ghz 16MB: Asrock 990FX ex3: 4x4Mb Skill DDR3 2400 Mhz: Corsair H100i: Samsung 128 GB SSD 840 Pro: WD Black 1T+Red NAS 1 T SATA: MSI R9 280X Gaming 3GB: Colermaster 1000W SP M2: NZXT H630 Ultra tower: Corsair 1500 7.1 USB:TiR5: Logitech FS 940:CH Throttle quadrant USB: WIN 10 64Bit.Samsung 27 inch SA950 1920x1080


#45 Mastermariner

Mastermariner
  • Founder
  • Posts: 586
  • Location:Bangkok

Posted 26 February 2014 - 07:22

BTW a new post in the "Hardware, software.." forum with the G940 and TIR profiles would be welcomed.

Master


  • 0

“Write in such a way as that you can be readily understood by both the young and the old, by men as well as women, even by children.” Ho Chi Minh
AMD FX8320 3.5 Ghz 16MB: Asrock 990FX ex3: 4x4Mb Skill DDR3 2400 Mhz: Corsair H100i: Samsung 128 GB SSD 840 Pro: WD Black 1T+Red NAS 1 T SATA: MSI R9 280X Gaming 3GB: Colermaster 1000W SP M2: NZXT H630 Ultra tower: Corsair 1500 7.1 USB:TiR5: Logitech FS 940:CH Throttle quadrant USB: WIN 10 64Bit.Samsung 27 inch SA950 1920x1080


#46 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 28 February 2014 - 17:37

BTW a new post in the "Hardware, software.." forum with the G940 and TIR profiles would be welcomed.

Master

The thread has been stickied in general discussion by Jason, so I don't think I need to double up in the hardware section as it should be pretty visible here.

 

Now that the update has gone live this weekend... for anyone who has grabbed the G940 control package could you please let me know how the install goes, if the double functionality is working, and of course any general feedback on the profile itself. I won't be aware if something is right/wrong unless you guys let me know :) Cheers!


  • 1

Signature.png

 


#47 dburne

dburne
  • Founder
  • Posts: 2223

Posted 28 February 2014 - 17:42

Very glad to see this is pinned now.

Thank you very much Requiem, your efforts are much appreciated!


  • 1

Don
 
EVGA X79 Dark MB | Intel I-7 4820K @ 4.50 GHZ | 16gb Corsair Dominator Platinum 2133 | EVGA GTX 1080 FTW | Corsair H100i | 2 ea Samsung 840 Pro 256 GB SSD |TM Warthog+7.5cm Extension by Sahaj | MFG Crosswind Pedals | Oculus Rift | Windows 10 64 Bit |


#48 [TWB]Hooves

[TWB]Hooves
  • Founder
  • Posts: 1663
  • Location:Ft. Worth TX.

Posted 01 March 2014 - 06:34

I wish my G940 throttle still worked.  it took a crap a long time ago.  Crappy Logitech,  but awesome Requiem!!


Edited by SYN_Hooves, 01 March 2014 - 06:34.

  • 0

#49 siipperi

siipperi
  • Founder
  • Posts: 226

Posted 01 March 2014 - 20:39

Nice vids but I must say: don't use other peoples tir profiles because distance and positioning is different on every people, everyone should make their own profile. That way you can tune best for your setup.
  • 0

#50 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 01 March 2014 - 22:21

Nice vids but I must say: don't use other peoples tir profiles because distance and positioning is different on every people, everyone should make their own profile. That way you can tune best for your setup

Thanks Slipperi, you make a good point about the positioning, but not everyone can easily make their own so that's why I decided to make my personal one available. I've even modified it for some people who needed a few tweaks, but were unable to do it properly themselves. My profile also isn't specific for one sim as I use for it Cliffs of Dover, DCS, RoF, and Arma. I only tend to post on RoF and BoS forums, but it definitely has some broad appeal because I've seen it recommended across various simming communities like ATAG, WarThunder, SimHQ etc. I imagine this is because I have a fairly standard setup which many people would have. Ie -  I sit in a normal swivel office chair about 3ft away from the center of the monitor which the TIR unit sits on.

 

But yeah, if you are able to make your own profile then you probably don't need to use mine :)


  • 0

Signature.png

 


#51 dburne

dburne
  • Founder
  • Posts: 2223

Posted 01 March 2014 - 22:28

I have been using your ROF Track IR  profile for quite some time, across all my flight sims, and love it.

 

Thanks for all your efforts!


Edited by dburnette, 01 March 2014 - 22:28.

  • 0

Don
 
EVGA X79 Dark MB | Intel I-7 4820K @ 4.50 GHZ | 16gb Corsair Dominator Platinum 2133 | EVGA GTX 1080 FTW | Corsair H100i | 2 ea Samsung 840 Pro 256 GB SSD |TM Warthog+7.5cm Extension by Sahaj | MFG Crosswind Pedals | Oculus Rift | Windows 10 64 Bit |


#52 oneeyeddog

oneeyeddog
  • Founder
  • Posts: 822
  • Location:Michigan,USA

Posted 02 March 2014 - 00:59

I also use your TIR profile, Requiem, and the training videos you produced for Rise of Flight were indispensable to me as I returned to Flight Sims after an absence of nearly 15 years. Thanks. 


  • 0

#53 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 02 March 2014 - 21:27

Thanks DBurnette and Oneeyeddog, it's nice to hear that you guys like the TIR profile and videos. If you ever have suggestions on what you want to see feel free to let me know.  :salute:

 

Update 2 Mar 2014: IL-2 (AM-38) Familiarisation

See first post for video.

 

Next video will likely be Stuka familiarisation, but I've also started a Stuka dive bombing one too since I've had a lot of fun doing it. Still playing the waiting game on MP release plus the enabling of free camera before I can start on the good stuff to really showcase the sim :)


  • 0

Signature.png

 


#54 pilotpierre

pilotpierre
  • Founder
  • Posts: 1126
  • Location:Adelaide South Australia

Posted 03 March 2014 - 02:02

Another well done for the IL2 Req. Look forward to the Stuka one.
  • 0

Intel i5 2500K, Gigabyte GA-P67A, 16GB Corsair 1600MHz RAM, Corsair 120GB SSD, Gigabyte ODIN 800W PSU,Gigabyte GTX 1060 6GB card, Win7 Pro 64bit, CH Combat Stick, CH Pro Throttle, CH rudder pedals, CH Throttle Quadrant, TIR5.


#55 errand_boy

errand_boy
  • Founder
  • Posts: 6
  • Location:St Lucia

Posted 03 March 2014 - 22:43

Great job on the videos, they have been a big help for me!

I will give your IR profile a go next.

Keep up the great work, look forward to more vids.
  • 0

#56 Warpig

Warpig
  • Founder
  • Posts: 100
  • Location:Michigan, USA

Posted 04 March 2014 - 00:43

So glad you're doing these Requiem. I learned a ton from your RoF videos and I look forward to see more from you in this game. Keep up the great work!


Edited by Warpig, 04 March 2014 - 00:43.

  • 0

#57 Tartan

Tartan
  • Founder
  • Posts: 35
  • Location:Scotland

Posted 04 March 2014 - 14:53

Excellent videos as usual Requiem. Look forward to seeing more. Keep up the good work. :salute:


  • 0

Cheers Tartan.

 

BitFenix Prodigy, Windows 8 (x64), Gigabyte Z77N-WIFI, Intel Core i5-3570K@3.4GHz, HSI Radeon HD 7950 3072GB, 8GB DDR3 1600MHz,  SAMSUNG SSD 830 Series (256GB), Corsair Hydro H60, TM Cougar - HS2 + SIMPED F-16.


#58 AldoUSMC

AldoUSMC
  • Founder
  • Posts: 66

Posted 04 March 2014 - 17:09

Nicely done IL-2 Vid Requiem !


  • 0

GA-X58A-UD7, Intel Core I7 930 @ 2.80ghz, 24 GB DDR-3 PC3 10700 Ram, Samsung SSD840 Pro, Windows 7 Professional 64bit, Direct X 11, two Gigabyte HD 7950 3GB cards in crossfire, 3 Dell U2412M Monitors in (two using Display Port, 1 Digital), Saitek X-55 Rhino HOTAS, two Saitek Pro Flight Throttle Quadrants, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, Pro Flight Programmable Software for Throttles and Pedals, Software Version 7.0.27.13, Driver Quadrants v 6.0.6.5, Driver Pedals v 7.0.3.7, Logitech G930 Headset, Logitech G110 Keyboard, Logitech G9x Mouse, Logitech Gaming Software 8.53.154, TrackIR 5 software v 5.2.200 (build 14548), AMD Catalyst Control Center 2014.0417.2226.38446, Catalyst Version 14.4


#59 I./ZG1_Mprhead

I./ZG1_Mprhead
  • Founder
  • Posts: 759
  • Location:Turku, Finland

Posted 04 March 2014 - 17:15

Next video will likely be Stuka familiarisation, but I've also started a Stuka dive bombing one too since I've had a lot of fun doing it. Still playing the waiting game on MP release plus the enabling of free camera before I can start on the good stuff to really showcase the sim :)

 

Really looking forward for these :)


  • 0

1_MH.png


#60 smink1701

smink1701
  • Founder
  • Posts: 871
  • Location:Dallas, TX

Posted 05 March 2014 - 15:03

Thanks for your efforts and great vid.


  • 0

Intel® Core™ i7 930 (4x 2.80GHz/8MB L3 Cache), 6 GB [2 GB X3] DDR3-1600-Corsair, GeForce 770 GTX SC, ASUS P6X58D-E, 1000 Watt -- Corsair CMPSU-1000HX, Asus 27" Monitor, TrackIr 5, Thrustmaster T Flight Stick X, Windows 7 Home Premium


#61 J4SCrisZeri

J4SCrisZeri
  • Founder
  • Posts: 509
  • Location:Italy

Posted 05 March 2014 - 16:21

Speechless, this is impressive to say the least!


  • 0

#62 3ra_kiki

3ra_kiki
  • Founder
  • Posts: 4

Posted 05 March 2014 - 18:12

Hi all, I downloaded the profiles for the G940 TiR and proves as soon as possible. Thank you very much for your fantastic job, it's great for me, now that work with children and have almost no time to experiment, as in the past.


  • 0

#63 Wildbill

Wildbill
  • Founder
  • Posts: 21
  • Location:Cordova TN

Posted 06 March 2014 - 00:46

Requiem:

 

Excellent work, very informative.

Thank You,

Bill


  • 0

#64 Bearcat

Bearcat
  • Moderator
  • Posts: 3755
  • Location:N. Va. U.S.A.

Posted 06 March 2014 - 02:03

This is some good stuff!


  • 0

Posted Image
Posted Image

Posted Image


#65 coldViPer

coldViPer
  • Founder
  • Posts: 70
  • Location:Lappeenranta / Finland

Posted 07 March 2014 - 05:42

Tnx Requiem, your TrackIr profile is much better than mine. Works for me  :salute:


  • 0

Win 8.1 64bit * Asrock Z68-PRO3 * GeForce GTX 580 DCII 1,5Gb * 2x4GB DDR3 1333MHz * Core i5 2500K * Kingston HyperX 120Gb SSD


#66 pilotpierre

pilotpierre
  • Founder
  • Posts: 1126
  • Location:Adelaide South Australia

Posted 10 March 2014 - 00:16

Tnx Requiem, your TrackIr profile is much better than mine. Works for me  :salute:

 

Et Moi mon ami. Didn't know I was cunnilingual did you Req?


  • 0

Intel i5 2500K, Gigabyte GA-P67A, 16GB Corsair 1600MHz RAM, Corsair 120GB SSD, Gigabyte ODIN 800W PSU,Gigabyte GTX 1060 6GB card, Win7 Pro 64bit, CH Combat Stick, CH Pro Throttle, CH rudder pedals, CH Throttle Quadrant, TIR5.


#67 BigPickle

BigPickle
  • Founder
  • Posts: 239

Posted 10 March 2014 - 15:07

Does the latest version of FlightFX work with the latest version of BoS?

Also which exe should i point FlightFX at, because ive just tried it and not my game is screwed and wont load up so i have to resintall


  • 0

#68 cgagan

cgagan
  • Founder
  • Posts: 7

Posted 10 March 2014 - 15:37

Just subscribed. Great videos! Clear instructions and excellent visual demonstration. I am going to study them thoroughly. Many thanks for your offer,


  • 0

#69 BigPickle

BigPickle
  • Founder
  • Posts: 239

Posted 10 March 2014 - 16:24

No the latest version of FlightFX doesnt work with BoS, it will damage your install and the only way to fix it is by uninstalling. I'm not coming back to this game for a while, to many unistalls.


  • 0

#70 germanicusbradleydog62

germanicusbradleydog62
  • Member
  • Posts: 14
  • Location:Allen, TX

Posted 11 March 2014 - 17:16

Many thanks for the 6DOF profile..I can really see the difference and I mean "see" literally. I have never flown a real AC or studied anthing about AC control. I know the developers are working hard to duplicate the original flight models. I have RoF, Cod, and BoS. Years ago EAW. The sims offer as do the joystick software ways to adjust dead zone, flight stick curves etc. I have no idea what is correct but have fiddled now and then. Have you written a post about the general pluses and minuses of these adjustments? I don't have a baseline to understand the implications of these choices. But, I confess, all I really like to do is fly around, enjoy the view, and avoid these pesky AC which send tracers by me CP. I am a BoB, WW2, and Ancient Rome history buff. Evenso, if some info is available I would like to know more. I have ordered the X55 from Amazon 4APR and will retire my X52Pro. I have been reading the manual to avoid those sharp "RTFM!!" replies.
  • 0

#71 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 11 March 2014 - 18:29

Many thanks for the 6DOF profile..I can really see the difference and I mean "see" literally. I have never flown a real AC or studied anthing about AC control. I know the developers are working hard to duplicate the original flight models. I have RoF, Cod, and BoS. Years ago EAW. The sims offer as do the joystick software ways to adjust dead zone, flight stick curves etc. I have no idea what is correct but have fiddled now and then. Have you written a post about the general pluses and minuses of these adjustments? I don't have a baseline to understand the implications of these choices. But, I confess, all I really like to do is fly around, enjoy the view, and avoid these pesky AC which send tracers by me CP. I am a BoB, WW2, and Ancient Rome history buff. Evenso, if some info is available I would like to know more. I have ordered the X55 from Amazon 4APR and will retire my X52Pro. I have been reading the manual to avoid those sharp "RTFM!!" replies.

No worries Bradley. I made a video about how curves work a while ago for Rise of Flight, but in BoS the process is simplified a great deal. Without a curve the joystick input (range) and in-game control movement is linear. However, adding a curve makes this relationship a tradeoff of sensitivity between the joystick and in-game movements. In BoS, by adding a curve you need more joystick movement for the same amount of in-game control movement (less sensitive), but as you get towards the end of the joystick's movement you get more in-game control movement for less joystick movement (more sensitive).

 

You can find that video on curves below. It should help.

 

youtube.com/watch?v=QHTq4wmiCOk


Edited by SYN_Requiem, 11 March 2014 - 18:30.

  • 0

Signature.png

 


#72 BigPickle

BigPickle
  • Founder
  • Posts: 239

Posted 12 March 2014 - 12:28

No offence but you're mistaken. FlightFX hasn't been updated since it's original version.

There are lots of people using it successfully.

This thread is testament to that and there are posts inside with working instructions.

I think you've probably made a mistake when installing it.

{edit} Direct link to post with instructions:
http://forum.il2stur...weetfx/?p=96407

 

ok, "one last time into the breach dear friends"


  • 0

#73 germanicusbradleydog62

germanicusbradleydog62
  • Member
  • Posts: 14
  • Location:Allen, TX

Posted 12 March 2014 - 20:20

Many thanks to you both above. I had no frame of reference.


  • 1

#74 Eldur

Eldur
  • Founder
  • Posts: 1711
  • Location:On a fluffy cloud above Ponyville

Posted 13 March 2014 - 22:26

Great stuff!

 

 

500 Internal Server Error

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation.

If you see them, show them this information:
...

Edited by Eldur, 13 March 2014 - 22:39.

  • 0

Spoiler

#75 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 14 March 2014 - 22:06

Update 14 Mar 2014: Ju 87 D-3 Familiarisation

See first post for video.


  • 0

Signature.png

 


#76 arjisme

arjisme
  • Founder
  • Posts: 241
  • Location:Plano, TX

Posted 14 March 2014 - 22:50

Thank you for your excellent videos, Requiem!


  • 0

#77 URUAker

URUAker
  • Founder
  • Posts: 170

Posted 15 March 2014 - 18:04

Thanks Requiem!

 

since TIR is discussed here. Can I ask if its possible to get freetrack working with BOS? 


  • 0

#78 SYN_Requiem

SYN_Requiem
  • Founder
  • Posts: 656
  • Location:USA

Posted 16 March 2014 - 02:07


Thanks Requiem!

 

since TIR is discussed here. Can I ask if its possible to get freetrack working with BOS? 

I'd say it would be possible. I believe Freetrack works in RoF, so I'd see no reason why it wouldn't work in BoS. I have no experience using it though and I doubt you'll get any developer response as they don't support it natively like TIR.


  • 0

Signature.png

 


#79 wormeaten

wormeaten
  • Founder
  • Posts: 8

Posted 16 March 2014 - 08:23

I'd say it would be possible. I believe Freetrack works in RoF, so I'd see no reason why it wouldn't work in BoS. I have no experience using it though and I doubt you'll get any developer response as they don't support it natively like TIR.

I'm using FacetrackNoIR with IR clip and it is working flawlessly. Freetrack didn't release nothing new for more than two years now and FacetrackNoIR is still in progress developing, new filters and more support.

They have even support for gyro sensors. No camera needed only Gyro for now work as 3DoF (Pitch, Roll and Yaw).

 

But I got other problem.  :(

 

I got G940 and when I do what it say in installation guide my IL2 BoS want start. After initial screen when I got to situation to switch on login screen I stock in black screen with mouse cursor without further progress.

In TaskManager don't have massage program not responding but actually nothing happened like is not responding.

 

Any help about it?


  • 0

#80 wormeaten

wormeaten
  • Founder
  • Posts: 8

Posted 16 March 2014 - 09:02

current.responses file cousin problems. When I delete it its start game, default.responses file is empty.

 

I guess this is your axis set up, dead zones curves etc.


Edited by wormeaten, 16 March 2014 - 09:03.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users