Jump to content
Sign in to follow this  
SCG_wtornado

Getting a Dserver to work

Recommended Posts

So I port Forwarded UDP 28000,TCP 28000,UDP&TCP 28100,TCP&UDP 443,TCP&UDP 80.

 

I am using my IPv4 address I took off the CMD prompt

 

 

Hell I even tried in the virtual server section of the router nothing changed

 

I gave Dserver permission to run .the the firewall.

 

Started it as an admin I tried everything.

 

 

I ran the mission and it gives me this error ---------->  !!! ERROR INET thread: MIS_REQUEST_FAILED: MIST_LOGIN

 

I wish I could say it was my router but my ARMA 3 and IL-2 1946 co-op port forwarding is right beside it and it works so it is not the router

and it is frustrating seeing that it takes 5 mins to set up ARMA 3 and IL-2 1946

 

I turned the anti-virus and firewall off and it changed nothing.

 

 

I even watched the German video on how to set up the server and tried his way and it does not work either

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have separate account for DServer?

Yes with a other key

It is not as if I have never hosted games before I have for well over a decade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am using my IPv4 address I took off the CMD prompt

 

Try leaving the IPServer field empty, for me DServer has always done the right thing without me needing to set that field. It think it should work unless you have multiple connections active.

 

EDIT: I tried setting my ports incorrectly, and that did not get me the error message you got. I only get that if I put in the wrong login/password information.

Edited by coconut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try leaving the IPServer field empty, for me DServer has always done the right thing without me needing to set that field. It think it should work unless you have multiple connections active.

 

EDIT: I tried setting my ports incorrectly, and that did not get me the error message you got. I only get that if I put in the wrong login/password information.

I did try to leave the IPServer field empty.That is done in the German video even though I do not understand

German he mouses over all the fields explaining everything and filling in the blanks.

 

Tried pretty well everything except plug the the modem directly into the computer and bypass the router and

even then I do not like removing my router from the computer it is excellent protection.

 

And as for the login/password I can sign in to the IL-2 BOS/BOM site and log out it is recognized by the site as valid.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ARGHHH key was not activated that was why coconut. :wacko:

 

I know the router and the firewall by heart now i could do it blindfolded.


Now if i can get a mission to load and start without an error then I will leave it be and I I will continue to build my own historical co-ops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, that's good to hear, good luck with the next steps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutations,

 

I have been able to set up a server and have it listed on the Master Server. I can login fine but nobody else can. They get #10019 error message. What exactly is causing the problem. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been unable to 'port forward' as one normally would. I'm using an Arris 6580 all in one cable modem and my ISP is Time Warner Cable. It has been weeks and I still cannot get a server running where anyone else can connect to. Very disappointing and frustrating. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutations,

 

I just checked the IL2 Wiki concerning setting up Dserver and it indicated that there was a Free Dserver from ICGS. If so, where can I obtain it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutations,

 

I just checked the IL2 Wiki concerning setting up Dserver and it indicated that there was a Free Dserver from ICGS. If so, where can I obtain it.

Sorry, I should have added links to the intro of the Wiki page. I'll do that.

 

In the meantime, see Chapter 11 of the IL-2 Sturmovik Mission Editor and Multiplayer Server Manual.

Edited by JimTM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm so i am new to Dserver and IL2-Bos, But i set up a server, port forwarding was set up, i can see and connect to the server, but when a friend tries to connect they get the message "unable to connect to game server" #10019 Any one know why this could be happening?

 

Thanks in advance 

luey567

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, B.E.Dluey567 said:

Hmm so i am new to Dserver and IL2-Bos, But i set up a server, port forwarding was set up, i can see and connect to the server, but when a friend tries to connect they get the message "unable to connect to game server" #10019 Any one know why this could be happening?

 

Thanks in advance 

luey567

 

Double-check that your ports are open correctly. Open 28100 UDP (for players to download mission) and 28000 TCP and UDP (for communications to and from players)

This post recommends a port checking utility. You can also look at some of the other posts in the thread I just linked to (Note: As someone mentions in the thread, DONT DISABLE YOUR ROUTERS FIREWALL!).

 

 

Edited by JimTM

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, B.E.Dluey567 said:

This worked Thanks again sir, i didn't open the 28100 UDP port 

 

Great! You're welcome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an issue with the DServer. The needed ports have been forwarded and firewall is inactive (tested the ports with port tester tool). DServer opens and logins correctly into the master server but no one can see the server but me ... I get the image below:

 

kCU7woI.png

 

Any ideas?

 

 

 

EDIT (ISSUE FIXED): Found out the issue. It's the external box that was not ticked

Edited by SCG_Riksen

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎4‎/‎13‎/‎2018 at 4:28 PM, B.E.Dluey567 said:

Hmm so i am new to Dserver and IL2-Bos, But i set up a server, port forwarding was set up, i can see and connect to the server, but when a friend tries to connect they get the message "unable to connect to game server" #10019 Any one know why this could be happening?

 

Thanks in advance 

luey567

Very familiar. 😕

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...